Søg:
mastercard VISA
Orkiderejser
Orkiderejser
Elsebeth Gramstrup Christensen
Rådyrvænget 130
5800 Nyborg
Danmark
work +45 65313025
cell +45 20911019

Borneo Explorer 14 dage / 13 nætter

Borneo feriested
Borneo Explorer 14 dage / 13 nætter
Intern ID: 121
orangutangerne i Sepilok og bo i langhus hos den

rafting-tur ned af Kiulu-floden
Sabah
På denne oplevelsesrige 14 dages rundrejse i Borneos nordøstlige delstat, Sabah, kommer I på en spændende tur med adventure som tema.

I skal bl.a. på rafting-tur ned af Kiulu-floden, bestige det majestætiske Mount Kinabalu og udforske junglen i Sukau.

Naturligvis skal I også se orangutangerne i Sepilok og bo i langhus hos den lokale Rungus-stamme.

Med andre ord - en natur- og kulturoplevelse i særklasse.

OBS! Grundet bestigningen af Mount Kinabalu egner turen sig ikke til børn under 12 år.

Pris pr. person fra kr. 17.506,- Ture, transport og måltider som beskrevet samt engelsktalende guide.
I flyver med Qatar Airways.
Flyskatter fra den 2016-03-29 og flyprisen er med afgang den 2016-05-01.
Anden rejseperiode kan selvfølgelig også arrangeres.

Dag til dag beskrivelse
Internn ID: 121

På denne oplevelsesrige 14 dages rundrejse i Borneos nordøstlige delstat, Sabah, kommer I på spændende tur med adventure som tema. I skal bl.a. på rafting-tur ned af Kiulu-floden, bestige det majestætiske Mount Kinabalu og udforske junglen i Sukau. Naturligvis skal I også se orangutangerne i Sepilok og bo i langhus hos den lokale Rungus-stamme. Med andre ord – en natur- og kulturoplevelse i særklasse.
OBS! Grundet bestigningen af Mount Kinabalu egner turen sig ikke til børn under 12 år.

Dag 1: Kota Kinabalu
Ankomst til Kota Kinabalu, Sabahs hovedstad, hvor I bliver mødt af vores engelsktalende agent, som sørger for transport til hotellet. Byen er opkaldt efter det mystiske Kinabalu-bjerg med de høje forrevne tinder i byens bagland. Resten af dagen er til fri disposition i KK, som Kota Kinabalu kaldes lokalt. Det er en afslappet by med en herlig udsigt til øerne ud for kysten, især når solen går ned og danner det mest fortryllende farvespil. Vi kan varmt anbefale et besøg på en af de mange fiskerestauranter, der ligger i byen. En god og billig en af slagsen ligger ved siden af Promenade Hotel.
Overnatning: Le Meridien.

Dag 2: Kiulu-floden
I bliver kørt til Tamparuli og den smukke natur ved Kiulu-floden. Efter en kort instruktion af sikkerhedsforanstaltningerne er det tid til at gå ombord i bådene og rafte ned af Kiulu-floden. Turen foregår i et afslappende tempo gennem rolige vande, og undervejs passerer I smukke naturscenerier som bl.a. gummiplantager, frugtplantager, rismarker og også flere hyggelige, isolerede beliggende Dusun-landsbyer. Enkelte steder kan det blive nødvendigt at bære båden, hvis vandstanden er meget lavt.
Husk at medbringe badetøj, sko med gummisåler, ekstra tør tøj og undlad at medbringe værdigenstande. Redningsveste og hjelme bliver udleveret før turen.
Hen på eftermiddagen er I tilbage på hotellet i Kota Kinabalu.
Overnatning: Le Meridien (M,F).

Dag 3: ”Tip of Borneo” & Rungus-stammens langhus
I skal tidligt op og afsted mod Kudat. Efter en køretur på ca. 2½ time er I fremme i ”langhusenes land” i Sabah.
Efter frokost fortsætter I så langt mod nord, som man kan komme på Borneo, også kaldet ”the tip of Borneo”. Her kan I nyde den smukke udsigt, hvor Suluhavet og Det Sydkinesiske Hav møder hinanden. I kører til Kg. Kimihang, hvor du kan observere lokal produktion af jomfrukokosolie. I tager videre til landsbyen Tinangol, hvor der er overnatning i gæstehus. Den hyggelige landsby hos Rungus-stammen er jeres base for natten. Her bliver der lejlighed til at hilse på den meget gæstfrie befolkning, nyde en kokosdrink, og hvis vejret tillader det kan I på cykel opleve nærliggende landsbyer og det lokale landbrug (kun for voksne). Hen på aftenen får I serveret en traditionel, lokal aftensmad. Efter maden er der festlig underholdning af de lokale, hvor ofte både børn og voksne optræder med deres traditionelle danse iklædt farvestrålende dragter. En festlig afslutning på en spændende dag.
Overnatning: Indkvartering hos Rungus-stammen. Der overnattes i værelser med madrasser på gulvet og myggenet. Værelserne er helt enkle, men de specielle opgivelser opvejer til fulde for den manglende luksus. (M,F,A)

Dag 4: Kota Kinabalu - Mount Kinabalu
I vågner op til den skønne stilhed, der hviler over landsbyen, måske afbrudt af et hanegal eller to. Efter et morgenmåltid skal I på en spændende vandretur til en nærliggende gummiplantage, hvor I kan teste jeres evner ud i tapning af gummi. Herefter forlader I landsbyen og efter en smuk køretur på et par timer, med et frokoststop undervejs, er I fremme ved Mount Kinabalu, Sydøstasiens højeste bjerg. I checker ind i parkens hovedkvarter og besøger den botaniske have, hvor de kompetente guider vil tage jer på en spændende vandretur. I spiser middag og overnatter inde i Kinabalu Park.
Overnatning i Kundasang (Hill Lodge) (M, F,A)

Dag 5: Mount Kinabalu
I forlader Kundasang tidlig morgen for at køre til Timphohon, som ligger i 1.800 meters højde. Sammen med jeres guide begynder I herfra en enestående vandretur op ad bjerget. Efter 5-6 timer er I sidst på eftermiddagen fremme ved gæstehuset Laban Rata i 3.353 meters højde. Efter et velfortjent måltid (forvent ikke den store gastronomiske oplevelse) overnattes i gæstehusets sovesal. (M,F,A)

Dag 6: Mount Kinabalu - Kota Kinabalu
I vil blive vækket af guiden allerede kl. 3 for at begynde opstigningen af det sidste stykke til toppen (der ligger 4.100 meter over havet). 3 timer senere vil I stå på Mount Kinabalus majestætiske top, Low´s Peak, hvorfra I kan opleve en enestående solopgang over Kinabaluparken. Når den unikke oplevelse er foreviget og kameraet pakket ned, vandrer I tilbage til parkens hovedkvarter. Efter en god frokost køres tilbage til Kota Kinabalu.
Overnatning: Le Meridien (M,F)

Vær opmærksom på, at der kan være meget koldt det sidste stykke op til toppen, så medbring varmt tøj – det kan ligeledes anbefales at medbringe handsker og en pande-lygte. Denne tur kan gennemføres af alle, men det anbefales at træne / være vant til at vandre meget. Jeres guide på bestigningen vil være certificeret "Mountain Guide" - mange af disse guides behersker kun simpelt engelsk.

Dag 7: Kota Kinabalu
Dagen er til fri disposition. Oplev byen på egen hånd eller nyd strandene vest for Kota Kinabalu. Central Market er mest livligt om morgenen, når fiskerne kommer med deres fangster, og kvinderne fra bjerglandsbyerne bringer deres frugt og grøntsager ned for at afsætte dem på markedet. Det er også interessant at slentre rundt i pælelandsbyen Kampong Ayer på kanten af havet, og vil man have lidt viden om de lokale samfund, er statsmuseet værd at besøge. Det er bygget i beton, men i stil med traditionelle langhuse, og det rummer en fin samling af kulturskatte fra forskellige stammefolk.
Overnatning: Le Meridien (M)

Dag 8: Kota Kinabalu - Sandakan
Der er tidlig vækning for at tage med Malaysian Airlines til Sandakan. I Sandakans lufthavn bliver I mødt af vores samarbejdspartner, og herfra går turen til Sepilok Rehabilitation Centre, hvor en flok rødhårede primater venter jer. Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået. Efter 10 minutters gang gennem junglen kommer I til et lille foderplateau, hvor et par rangers venter. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr.
Herfra kører I til floden, hvor en båd venter på at sejle jer til Sukau Rainforest. De næste par timer er sejlads på Sabahs længste flod, Kinabatangan, mens den vilde natur langs floden tager til, krattet bliver tættere og træerne højere. Fra trækronerne følger en koloni af nysgerrige næseaber bådens vuggen ned ad floden.
Ved ankomsten til Sukau Rainforest Lodge indtages middagen i stearinlysets skær, efterfulgt af et interessant slide show og foredrag om den fascinerende jungle, alt sammen leveret af en kompetent guide med en enorm viden om naturen og området. Resten af aftenen er til afslapning, hvor man kan sidde på den brede veranda og lytte til cikadernes sang.
I har også mulighed for at tilkøbe en valgri natsafaritur, hvor der er mulighed for at opleve junglens liv efter mørkets frembrud (natsafarien betales lokalt). De specielle projektører monteres på båden, og det er nu op til guiden at fange nattelivet på floden i lyskeglerne. Hold fingrene indenbords, det er efter mørkets frembrud, at krokodillerne jager!
Overnatning: Sukau Rainforest Lodge. (M,F,A)

Dag 9: Sukau Rainforest og sejltur på Kinabatangan floden
I bliver vækket af makak-abernes lange sørgmodige skrig, mens dagen langsomt gryer - godt det samme, for kl. 06.00 begynder dagens første safari på floden. Dyrene er mest aktive om morgenen - måske er I heldige og møder et par af regnskovens store skikkelser som orangutangen, den lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Hvis vejret tillader det, vil der også blive tid til en lille gåtur i junglen. I har desuden mulighed for at være med i et projekt, der arbejder for at få plantet flere træer i området, så man undgår udryddelse af visse arter. I er tilbage ved nitiden og spiser morgenmad.
Over middag går turen op ad floden til Sukau Village, hvor der efter et kort ophold følger endnu en sejltur på floden på jagt efter junglens vidunderlige dyreliv.
Overnatning: Sukau Rainforest Lodge (M,F,A)

Dag 10: Sukau - Sandakan - Kota Kinabalu
Fra nationalparken sejles nu mod Sandakan. Ved ankomsten spiser I frokost midt i byen, og efterfølgende er der tid til en kort rundvisning i Sandakan, hvor I bl.a. ser byens marked og Agnes Keith Museum. I kører til lufthavnen og flyver med Malaysian Airlines til Kota Kinabalu, hvor en ventende chauffør vil køre jer til jeres hotel.
Overnatning: Shangri-La Rasa Ria (M,F)

Dag 11-13: Kota Kinabalu
Dagene er til fri disposition.
Overnatning: Shangri-La Rasa Ria (M)

Dag 14: Kota Kinabalu
Efter en oplevelsesrig rundrejse på Borneo har I mulighed for at forlænge opholdet eller flyve hjem til Danmark, eventuelt med et stop i Singapore. (M)
*****
Prisen inkluderer:
- Program og måltider som beskrevet med engelsktalende guide (SIC basis)
- 4 nætter på Le Meridien, Kota Kinabalu (Superior City View)
- 1 nat i langhuset hos Rungus-stammen
- 1 nat på hovedkvarteret i Mt. Kinabalu parken
- 1 nat på gæstehuset på Mt. Kinabalu
- 2 nætter på Sukau Rainforest Lodge
- 4 nætter på Shangri-La Rasa Ria Resort (Deluxe Seaview)
Dagsprogrammet kan variere en smule fra det beskrevne.
Turen kører ved minimum 2 pers.

Prisen inkluderer ikke:
- Oversøiske fly fra Danmark
- Flybillet Kota Kinabalu-Sandakan t/r
- Forsikringer, kameragebyr samt drikkepenge m.m.
Remarks
SABAH
OBS:
- Denne tur er på SIC-basis for at holde prisen nede - man får altså ikke egen chauffør og guide, som der står i kataloget s. 3.
- Natsafarien på dag 9 er taget ud af programmet, men kan tilkøbes lokalt på dag 8.

Bemærk: Efter bekræftelse af turen vil der være et annulleringsgebyr på dkk 2.800,- pr. person.
Prisen er ved min. 2 personer. Prisen er IKKE inkl. indenrigsfly BKI-SDK-BKI - Vi booker op.
Der er pristillæg på ankomst- og afgangstransfer i tidsrummet 23.00 – 08.30 (på nær på fly BKISDK med MH2042 07.25-08.05). Tillægget oplyses ved booking.

Grundet bestigningen af Mount Kinabalu egner turen sig ikke til børn under 12 år.

Hoteller:
- til og med 18/03/14: Novotel 1Borneo og Shangri-La Rasa Ria Resort.
- fra 19/03/14 og fremefter: Le Meridien og Shangri-La Rasa Ria Resort.

Novotel Kota Kinabalu 1Borneo 120
Novotel Kota Kinabalu 1Borneo  
88450 KOTA KINABALU
MALAYSIA

Novotel Kota Kinabalu 1Borneo er en integreret del af 1Borneo Hypermall, det største indkøbscenter i Borneo.
Det er inden for 10 minutters kørsel fra byens centrum og 25 minutter fra lufthavnen.
Alle værelser er unikt designet med komfort i tankerne.
Nyd den anderledes madoplevelse på de 3 forretninger til rådighed på hotellet. Vi har 3 mødelokaler, 1 bestyrelseslokale og Biz Center til at understøtte dit møde behov.
Gæsterne kan nyde den fredelige atmosfære i vores udendørs swimmingpool placeret på niveau 7.

Dette elegante hotel er godt placeret med nem adgang til den nærliggende golfbane og selvfølgelig sensationelle shopping.
Populære Kota Kinabalu attraktioner omfatter havnefronten, nat markeder og marina som tilbyder snorkling ture ud til øerne.

Fakta om hotellet
Værelser: 266

Tours & sightseeing
Parkering
Pool: j
Cocktail bar
Restaurant

Privat baderum
Aircondition
Tv

Wifi
Laban Rata 126
Laban Rata  
Lot G15, Ground Floor
Wisma Sabah
Kota Kinabalu 88000
Malaysia

Fakta om hotellet
Restaurant


Beringgis Beach Resort 127
Beringgis Beach Resort  
Km 26, Jalan Papar
Kampung Beringgis
Kinarut
Kota Kinabalu 89600
Malaysia

Beringgis Beach Resort ligger i Papar, og der er attraktioner såsom Lok Kawi Vildtreservat, Petagas War Memorial og Skt. Michaels kirke i Penampang i regionen.

Trådløs internetadgang er gratis i fællesarealerne.
Der findes et forretningscenter på stedet.
Mod et tillægsgebyr har gæsterne adgang til en lufthavnsbus tur/retur (efter anmodning).
Alle værelserne har minibar og kaffe-/temaskine.

Beringgis Beach Resort har udsigt over Det Sydkinesiske Hav fra en sandstrand i Sabah. Værelserne med egen balkon med udsigt over udendørs swimmingpool, anlagt have og spacenter. Der tilbydes grillfaciliteter, tøjvask og biludlejning. Beringgis Beach Resort arrangerer også udflugter til nationalparken Kinabalu, Lok Kawi Wildlife Park og andre attraktioner. Feriekomplekset ligger 200 m fra KK Adventure Park og mindre end 15 km fra Kota Kinabalus internationale lufthavn. Kota Kinabalu centrum ligger ca. 26 km derfra.

Fakta om hotellet
Værelser: 130

Reception
Room Service
Parkering
Pool: j
Cocktail bar
Restaurant
Vaskeri

Privat baderum
Køleskab & minibar
Hårtørrer
Aircondition
Tv

Spa service
Wifi