Søg:
mastercard VISA
Orkiderejser
Orkiderejser
Elsebeth Gramstrup Christensen
Rådyrvænget 130
5800 Nyborg
Danmark
work +45 65313025
cell +45 20911019

Borneo enestående natur

Thailandske konges feriested
Borneo, mere end blot enestående natur - 8 dage / 7 nætter
Intern ID: 16
intens kultur- og naturoplevelse

næseaber, orangutang og et utal af eksotiske fuglearter
næseaber, orangutang  eksotiske fuglearter
Hvis I ønsker en intens kultur- og naturoplevelse skal I vælge denne tur.

Atmosfæren i Kuching er fantastisk, overalt bliver I mødt med smil og imødekommenhed fra hovedstandens beboere.

Byens største seværdighed er nok Sarawak Museum, men udenfor byen venter næseaber, orangutang og et utal af eksotiske fuglearter på at blive indfanget i kameralinsen.
I har 2 nætter hos Iban-folket i deres langhus oppe ad floden.
I følger de tidligere hovedjægers liv i de fredfyldte omgivelse og er med ude at fiske på floden.

Pris pr. person fra kr. 8.326,- inkl. tur og hoteller med engelsktalende guide
I flyver med Qatar Airways.
Flyskatter fra den 2016-03-29 og flyprisen er med afgang den 2016-05-01.
Anden rejseperiode kan selvfølgelig også arrangeres.

Dag til dag beskrivelse
Internn ID: 16

Dag 1: Ankomst Kuching
Ved ankomsten til Sarawaks hovedstad Kuching, bliver I mødt af vores engelsktalende guide, der kører jer til byens centrum, hvor I bor på Merdeka Palace Hotel.
Overnatning: Merdeka Palace, standard værelse.

Dag 2: Kuching
Kuching er uden tvivl den mest behagelige og interessante by på Borneo, og betegnes af mange som den mest attraktive ”storby” i Sydøstasien. Sammen med vores engelsktalende guide, skal I på en byrundtur. I skal bl.a. besøge det spændende Sarawak Museum og får historien om ”kattebyen” ved den store flod. Kuching har mange smukke grønne områder og en venlig befolkning, der altid er parat til at hjælpe.
Glæd jer til et besøg i basaren i Kuchings ældste bydel, også kaldet “antik-arkaden” pga. det store udvalg af antikviteter og kunsthåndværk, der kan købes her. I India Street sælges farverige tekstiler, tøj og lervarer. I er tilbage på hotellet over middag.
Overnatning: Merdeka Palace, standard værelse. (M)

Dag 3: Kuching - Bako Nationalpark
Efter morgenmaden bliver I kørt til fiskerlejet, Bako, en lille time fra hotellet. Herfra sejles en halv time til nationalparken, hvor de vilde dyr tager imod i naturlige omgivelser. I trætoppene svinger de berømte næseaber sig rundt mellem langurer- og makak-aber, mens vildsvin, hjorte og kæmpefirben huserer i skovbunden. Der kvidres ivrigt mellem trækronerne, og et utal af eksotiske fuglearter svirrer rundt i luften. Det varierede landskab spænder lige fra tropisk regnskov til mangrovesump og attraktive strandområder. I kan frit vandre på de afmærkede stier, bade ved en af de pragtfulde strande og nyde solnedgangen over Det Sydkinesiske Hav. Aftensmaden serveres i hovedkvarterets restaurant. For jer, der vil opleve mere, er der inden sengetid mulighed for nattevandring i regnskoven.
Overnatning: Lodgen i hovedkvarteret. (M,F,A)

Dag 4: Bako Nationalpark - Kuching
I har formiddagen tilbage i “Edens Have”, hvor vi anbefaler, at I går en tur gennem parkens snoede stisystem. Nyd duften af regnskov og den unikke lydkulisse. Måske ser I igen den særprægede næseabe eller hører makak-abens karakteristiske skrig i trætoppene. I spiser frokost med et væld af gode oplevelser i bagagen og returnerer til Kuching med båd og minibus. Ved ankomst tilbage i Kuching checker I ind på jeres hotel.
Overnatning: Merdeka Palace, standard værelse. (M,F)

Dag 5: Orangutang-center & Iban-stammens langhus (Menyang Tais)
Det er ikke usandsynligt, at denne dag bliver turens bedste. I bliver hentet på jeres hotel efter morgenmaden. Herefter går turen til Rehabiliteringscentreret for Orangutang ved Semengoh, hvor en flok rødhårede primater forhåbentlig venter jer. Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået. Efter en kort vandretur gennem junglen kommer I til et lille plateau med god udsigt til fodringsområdet. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer almindeligvis to gange om dagen for at få et kosttilskud til den føde, de selv kan finde i regnskoven. Bemærk at der i frugtsæsonen (almindeligvis november-marts), hvor regnskoven bugner af friske frugter, ikke altid vil være orangutaner at se på turen.
Efter besøget i parken forsættes mod Batang Ai nationalparken. Undervejs gøres ophold for at se vilde orkidéer og kødædende planter, samt hvordan peber, chili og kakao dyrkes. Ved Serian er der tid til at slentre gennem byens farvestrålende marked, hvor egnens mange spændende afgrøder sælges. Frokosten indtages på en lokal restaurant.
Fremme ved Batang Ai-søen stiger I ombord i Iban-folkets langbåde og sejler en halv time hen til langhusets anløbsbro. Herefter følger en vandretur på ca. 20 minutter, før I ankommer til Menyang Tais Longhouse. Her bliver I budt velkommen af stammens "Tuai Rumah" (høvdung). Brug eftermiddagen i selskab med langhusets gæstfrie beboere. Efter aftensmaden tilbringes tiden på langhusets brede veranda - kaldet “raui” - hvor I, akkompagneret af cikadernes sang, kan høre om ibanernes farverige kultur og spændende liv i regnskoven. Og mon ikke I bydes på et glas af den hjemmebryggede palmevin?
Overnatning: Simpel indkvartering hos Iban stammen. (M,F,A)

Dag 6: Iban-stammens langhus
Dagens program står på et besøg til Tinting Empeliau, en frodig regnskov hvor vilde orangutanger ofte bliver set. Alt efter vandstanden på floden, kan I vælge at sejle dertil eller trekke direkte fra langhuset. I får rig mulighed for at udforske regnskoven og nyde de smukke omgivelser, inden turen går tilbage til langhuset.
Overnatning: Simpel indkvartering hos Iban-stammen. (M,F,A)

Dag 7: Menyang Tais Langhus til Damai Beach
Efter morgenmaden vil der være tid til at tage de sidste fotos og få sagt farvel, inden turen igen går ned til Batang Ai-søen, hvor langbådene venter. Tilbage i minibussen fortsættes ad landevejen til Kuching med frokost undervejs.
Ved ankomsten til Kuching indlogeres I igen på Merdeka Palace. (M,F)

Dag 8: Afrejse til København
Hvis I vælger ikke at forlænge opholdet, er det nu tid at sætte kursen mod København.
I bliver kørt fra hotellet i Kuching til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen begynder.


M = morgenmad, F = frokost, A = aftensmad.

Ved ophold i langhus er der myggenet på værelset!

*****
This includes:
Airport transfers
4 nights at Merdeka Palace Hotel, with breakfast (standard room)
City tour of Kuching, half day (SIC basis)
2 days / 1 night Bako National Park tour, full board (SIC basis)
Semengoh Orang Utan Centre (SIC basis)
3 days / 2 nights Menyang Tais longhouse tour, full board (SIC basis)
Mad som beskrevet


Not included:
Alcoholic beverages
Optional extension at Damai Beach Resort
Remarks
SARAWAK
Priserne er baserede på minimum 2 personer.
01/11/09-31/03/15: Hvis I bor på Damai Beach før turen, er der et tillæg på ca. kr. 110,- pr. pers. v/ 2 pers.

Det er muligt at forlænge turen på Damai Beach Resort efterfølgende - spørg om pris.