Søg:
mastercard VISA
Orkiderejser
Orkiderejser
Elsebeth Gramstrup Christensen
Rådyrvænget 130
5800 Nyborg
Danmark
work +45 65313025
cell +45 20911019

Borneo Hen hvor peberet gror,

Thailandske konges feriested
Hen hvor peberet gror - 13 dage / 12 nætter
Intern ID: 15
uspoleret jungle med et fantastisk dyreliv

Damai Beach smukt og frodigt  landskab attraktive hvide strande
Her er uspoleret jungle med et fantastisk dyreliv, brusende vandfald og floder, spektakulære huler og spændende folkeslag.

Den enorme gæstfrihed er nedarvet i kulturen og gør stedet til en endnu større fornøjelse at besøge.

Uanset om I befinder jer i Sarawaks hovedstad Kuching eller i Iban-stammens langhuse, bliver I mødt med åbne arme - og hos den tatoverede høvding bliver I sikkert også budt på et glas hjemmebrygget tuak den allestedsnærværende palmevin.

En af turens største oplevelser er besøget på orangutang centeret, hvor I står ansigt til ansigt med de vilde rødhårede primater.

Turen slutter til glæde for soldyrkere og strandelskere på Damai Beach, hvor et smukt og frodigt landskab venter med attraktive hvide strande.Pris pr. person fra kr. 11.551,-
I flyver med Qatar Airways.
Flyskatter fra den 2016-03-29 og flyprisen er med afgang den 2016-05-01.
Anden rejseperiode kan selvfølgelig også arrangeres.

Dag til dag beskrivelse
Internn ID: 15

Dag 1: Ankomst Kuching
Ved ankomsten til Sarawaks hovedstad Kuching bliver I mødt af vores engelsktalende guide, der kører jer til hotellet i byens centrum.
Overnatning: Merdeka Palace, standardværelse.

Dag 2: Kuching
Kuching betyder kat på malaj og er uden tvivl den mest behagelige og interessante by på Borneo. Og mange regner den for at være den mest attraktive ”storby” i Sydøstasien. Sammen med vores engelsktalende guide skal I på en byrundtur, hvor I bl.a. besøger det spændende Sarawak Museum og får historien om ”kattebyen” ved den store flod. Museet er et af de bedste i denne del af verden, og man får her et fremragende indblik i Borneos fortid, men også en beskrivelse af den lokale befolknings levevis, både blandt kinesere, malajer og de mange stammefolk, som I senere vil møde nogle af.
Kuching har mange smukke grønne områder og en venlig befolkning, der altid er parat til at hjælpe.
Glæd jer til et besøg i basaren i Kuchings ældste bydel, også kaldet “antik-arkaden” pga. det store udvalg af antikviteter og kunsthåndværk, der kan købes her. I India Street sælges farverige tekstiler, tøj og lervarer. I er tilbage på hotellet over middag.
Overnatning: Merdeka Palace, standardværelse. (M)

Dag 3: Kuching - Bako Nationalpark
Efter morgenmaden bliver I kørt til fiskerlejet, Bako, en lille time fra hotellet. Herfra sejles en halv time til nationalparken med mangrover, bugter med små sandstrande og tropisk regnskov, hvor de vilde dyr tager imod i naturlige omgivelser. I trætoppene svinger de berømte næseaber sig rundt mellem langurer- og makak-aber, mens vildsvin, hjorte og kæmpefirben, nogle op til et par meter lange, huserer i skovbunden. Der kvidres ivrigt mellem trækronerne, og et utal af eksotiske fuglearter svirrer rundt i luften. I kan frit vandre på de afmærkede stier og nyde de pragtfulde strande og solnedgangen over Det Sydkinesiske Hav. Aftensmaden serveres i hovedkvarterets restaurant. Vil man opleve mere inden sengetid, er der mulighed for en nattevandring i regnskoven.
Overnatning: Lodgen i hovedkvarteret. (M,F,A)

Dag 4: Bako Nationalpark - Kuching
I har formiddagen tilbage i “Edens Have”, og det kan anbefales at gå en tur gennem parkens snoede stisystem, mens man nyder duften af regnskov og den unikke lydkulisse. Måske ser I atter den særprægede næseabe eller hører makak-abens karakteristiske skrig fra trætoppene. Efter frokost returner I til hotellet i Kuching med båd og minibus, men med et væld af gode oplevelser i bagagen.
Overnatning: Merdeka Palace, standardværelse. (M,F)

Dag 5: Orangutang-center & Iban-stammens langhus (Menyang Tais)
Det er ikke usandsynligt, at denne dag bliver turens bedste.
I bliver hentet på jeres hotel efter morgenmaden.
Herefter går turen til Rehabiliteringscentreret for Orangutang ved Semengoh, hvor en flok rødhårede primater forhåbentlig venter jer.
Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået.
Efter en kort vandretur gennem junglen kommer I til et lille plateau med god udsigt til fodringsområdet. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer.
De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer almindeligvis to gange om dagen for at få et kosttilskud til den føde, de selv kan finde i regnskoven. Bemærk at der i frugtsæsonen (almindeligvis november-marts), hvor regnskoven bugner af friske frugter, ikke altid vil være orangutaner at se på turen.
Efter besøget i parken forsættes mod Batang Ai nationalparken.
Undervejs gøres ophold for at se vilde orkidéer og kødædende planter, samt hvordan peber, chili og kakao dyrkes. Ved Serian er der tid til at slentre gennem byens farvestrålende marked, hvor egnens mange spændende afgrøder sælges.
Frokosten indtages på en lokal restaurant.
Fremme ved Batang Ai-søen stiger I ombord i Iban-folkets langbåde og sejler en halv time hen til langhusets anløbsbro.
Herefter følger en vandretur på ca. 20 minutter, før I ankommer til Menyang Tais Longhouse. Her bliver I budt velkommen af stammens "Tuai Rumah" (høvdung). Brug eftermiddagen i selskab med langhusets gæstfrie beboere.
Efter aftensmaden tilbringes tiden på langhusets brede veranda - kaldet “raui” - hvor I, akkompagneret af cikadernes sang, kan høre om ibanernes farverige kultur og spændende liv i regnskoven. Og mon ikke I bydes på et glas af den hjemmebryggede palmevin? Overnatning: Simpel indkvartering hos Iban-stammen. (M,F,A)

Dag 6: Iban-stammens langhus
Dagens program står på et besøg til Tinting Empeliau, en frodig regnskov hvor vilde orangutanger ofte bliver set.
Alt efter vandstanden på floden, kan I vælge at sejle dertil eller trekke direkte fra langhuset.
I får rig mulighed for at udforske regnskoven og nyde de smukke omgivelser, inden turen går tilbage til langhuset.
Overnatning: Simpel indkvartering hos Iban-stammen. (M,F,A)

Dag 7: Menyang Tais Langhus til Damai Beach
Efter morgenmaden vil der være tid til at tage de sidste fotos og få sagt farvel, inden turen igen går ned til Batang Ai-søen, hvor langbådene venter.
Tilbage i minibussen fortsættes ad landevejen til Kuching med frokost undervejs.
I ankommer til Damai Beach , hvor I skal på bo i et superior poolside værelse.
Overnatning: Damai Beach Resort superior poolside. (M,F)

Dag 8: Damai Beach
Damai Beach Resort er et dejligt førsteklasses hotel beliggende midt på stranden og med regnskoven i baghaven. I disse skønne omgivelser er der gode muligheder for at fordøje de mange begivenheder fra de foregående dage, men også for at opleve nye spændende ting i og omkring Det Sydkinesiske Hav. Nyd dagen på stranden, få massage eller svøm en tur i hotellets store pool.
Overnatning: Damai Beach Resort, superior poolside. (M)

Dag 9: Damai Beach – Satang Island
Efter morgenmaden skal I på en oplevelsesrig sejltur i Det Sydkinesiske Hav.
På sejladsen ud til øen Satang er der gode chancer for at se delfiner. Efter et par timer er I fremme ved øen, hvor store havskildpadder i sæsonen kommer på land og lægger deres æg.
I får historien om de store krybdyr og ser de mange ”reder” i sandet, hvor de har gravet æggene ned (desværre er der ikke så stor chance for at se skilpadder eftersom ungerne udklækkes tidligt om morgenen).
I tilbringer et par timer på stranden, og for snorkel-entusiasterne er der mulighed for at udforske det nærliggende koralrev.
I er tilbage på hotellet midt på eftermiddagen.
Sejlturen kan ikke gennemføres i monsun-sæsonen fra november til marts. I denne periode arranger vi en udflugt til Sarawak Kultur Center, der er en levende landsby med syv etniske huse og hytter omkring en sø, hvor man kan se de respektive stammer udføre deres oprindelige håndværk. En slags lokalt frilandsmuseum, hvor der også gives opvisning i traditionelle danse.
Overnatning: Damai Beach Resort, superior poolside (M)

Dag 10: Damai Beach – Mangrove Cruise
I sejler en halv times tid langs kysten til Salak-flodens udmunding i Det Sydkinesiske Hav.
Det unikke mangroveområde har skabt gunstige vilkår for et mangfoldigt dyreliv til vands, til lands og i luften.
Her lever krokodiller, små dyndspringere, som er fisk, der kan ånde over vandet, elegante isfugle, og i trætoppene skræpper næseaber og makak-aber.
Over dette gigantiske natur-eldorado svæver imponerende fiskeørne majestætisk med vingefang, der kan være over halvanden meter.
På vejen tilbage besøges en lille fiskerlandsby ved flodmundingen, hvor livet leves meget enkelt, som det har været tilfældet for generationer før dem. Over middag er I tilbage på hotellet.
Overnatning: Damai Beach Resort, superior poolside (M)

Dag 11-12: Damai Beach
Dagene er til fri disposition.
Overnatning: Damai Beach Resort, superior poolside (M)

Dag 13: Damai Beach
Rundrejsen på Sarawak er slut. I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Kuching.
Alternativt kan I vælge at kombinere Sarawak med nabostaten Sabah, eller måske tage til Singapore og nyde et par dage i shopping-mekkaet, hvis I ikke foretrækker at flyve retur til Danmark.

M = morgenmad, F = frokost, A = aftensmad.
*****
This includes:
Airport transfers
3 nights at Merdeka Palace Hotel, with breakfast (standard room)
City tour of Kuching, half day (SIC basis)
2 days / 1 night Bako National Park tour, full board (SIC basis)
Semengoh Orang Utan Centre (SIC basis)
3 days / 2 nights Menyang Tais longhouse tour, full board (SIC basis)
6 nights at Holiday Inn Damai Beach Resort, with breakfast (Superior poolside)
Satang Island tour (SIC basis)
Mangrove Swamp tour (SIC basis)
Meals as indicated above (B=breakfast, L=lunch, D=dinner)
Guiding on tour with English speaking guide

Not included:
Alcoholic beverages
Air tickets

Ved ophold i langhus er der myggenet på værelset!
Remarks
OBS: Denne tur er på SIC-basis for at holde prisen nede - man får altså ikke egen chauffør og guide.
Priserne er baserede på minimum 2 personer.
01/04/12-31/03/15: Hvis I bor på Damai beach Resort før turen, er der et tillæg på ca. kr. 110,- pr. pers. v/ 2 pers.

- BLOCK OUT DATES:
Block out dates; 19-22 June 2014 & 18-22 February 2015.
Rooms are not available during this periods.