Søg:
mastercard VISA
Orkiderejser
Orkiderejser
Elsebeth Gramstrup Christensen
Rådyrvænget 130
5800 Nyborg
Danmark
work +45 65313025
cell +45 20911019


Rundture i Spanien

 
De Historiske byer i det vestlige Spanien 6 DAGE / 5 NÆTTER

spanien Madrid
Flamenco dans

  

Med udgangspunkt i Madrid skal I på denne tur opleve en del af Spanien, som nok de færreste har stiftet bekendtskab med.
El Escorial, Felipe 2.s imponerende monument over Spaniens verdensherredømme, Avila, Spaniens højest beliggende provinshovedstad og Salamanca, der igennem århundreder har været en af de mest berømte universitetsbyer i Europa.
I regionen Extremadura skal I opleve Plasencia med smukke paladser og huse med smedejernsbalkoner, i Cacéres og Trujillo, der er conquistadorernes byer, velbevarede eksempler fra den spanske guldalder og i Merida et af de bedst bevarede romerske teatre. Desuden går turen gennem smukke landskaber med naturparker og følger en overgang bjergkæden Sierra de Gredos.
Rent vejrmæssigt kan denne tur ikke anbefales i vinterhalvåret.

Dag 1: Madrid - el escorial - avila (kørsel ca. 115 km)
Ved ankomsten til Madrid lufthavn afhenter I den lejede bil, og efter ca. en times kørsel når I frem til El Escorial. Et imponerende bygningsværk opført af Felipe den 2, som både indeholder kirke, kloster og kongepalads. Herfra går turen videre til Avila, hvor I overnatter.
Avila, Spaniens højest beliggende by, er kendt for at have den bedst bevarede middelalderbymur, der er 2,5 km lang, har 9 byporte og omkring 88 fæstningstårne. Nyd aftenstemningen og tag seværdighederne lidt i øjesyn.

Dag 2: avila - salamanca (kørsel ca. 97 km)
Inden turen går videre bør I tage en tur op på bymuren og nyde udsigten, besigtige katedralen og måske et par af de romanske kirker - især St. Esteban er meget charmerende. Fortsæt fra Avila til Salamanca, hvor I spiser frokost. Salamanca bærer fortsat præg af at være universitetsby. Unge og udlændinge bidrager til et festligt gadebillede blandt utallige smukke gamle bygningsværker som domkirken, kirker, klostre og paladser for ikke at tale om selve universitetet. Salamanca er en by, der betager, og alene den gamle bydel fortjener en hel eftermiddags vandring i de små gader.

Dag 3: salamanca - plasencia (kørsel ca. 130 km)
Turen fra Salamanca til Plasencia går gennem et område med flere naturparker, søer og muligheder for en afstikker op i bjergene. F.eks. er Parque Natural de Candelario kun en lille omvej, men vejene er små, så tag jer god tid. Om foråret når kirsebærtræerne blomstrer findes der ikke noget smukkere end dalen som Plasencia ligger i. Til gengæld skal der bestilles plads i god tid. Men selv uden blomstring er området smukt og byen utrolig charmerende. Plasencia er kendt for at være et sted, hvor man spiser godt og især er restauranten på hotel Alfonso VIII kendt for sit fremragende køkken.

Dag 4: plasencia - Cacéres (kørsel ca. 84 km)
Ankom til Cacéres inden middag. Cacéres – spanierne selv kalder den en magisk by. Den er på Unescos liste over verdens kulturarv, og selvfølgelig er den det, siger man, når man først har været der.
Gå rundt i et af de bedst velbevarede bymiljøer fra middelalderen, indsnus stemningen og luk øjnene, så er det ikke svært at forestille sig, hvordan der var engang. Her finder I et stort antal adelshuse bygget af hjemvendte conquistadorerne med masser af penge på lommen, og der er minder helt tilbage til maurernes tid. Cacéres er i dag universitetsby og derfor er der meget liv om aftenen i de små gader - der er dem, der siger, at Cacéres opleves bedst om aftenen.

Dag 5: Cacéres - Merida - Trujillo (kørsel ca. 170 km)
Kør relativt tidligt fra Cacéres til Merida. Byen rummer et væld af minder fra romertiden.
Den var hovedstad i den romerske provins Lusitania og her finder I f.eks. et af de bedst bevarede romerske teatre. Det bruges stadig om sommeren til forskellige forestillinger. Tæt ved ligger resterne af et amfiteater og enkelte romerske huse.
Går i rundt i byen finder i f.eks. resterne af Dianas tempel. Detrelativt nye national museum for romersk kunst er helt klart også et besøg værd ligesom resterne af et maurisk alcazar, hvorfra der er udsigt til den romerske bro, som blev brugt indtil for nylig.
Kør hen på eftermiddagen fra Merida til Trujillo. Trujillo er en køn by med en yderst charmerende plads omgivet af de adelshuse som conquistadorerne lod opføre, da de kom hjem med erobringerne fra Sydamerika.
Her finder i f.eks. Francisco de Pizarros palæ sammen med en række andre smukke bygninger.
På 2 timer kommer I godt rundt i byen og kan så falde i stemning om aftenen med byens befolkning inden I vælger en af byens udmærkede restauranter.

Dag 6: Trujillo - Madrid (kørsel ca. 250 km)
Næste dag går turen så ad motorvej tilbage til Madrid, hvor I afleverer bilen i lufthavnen.
Tag af sted i god tid, da indfletningerne til byen godt kan være lidt besværlige, men vigtigst af alt: I skal ikke ind gennem byen, men følge motorvejen uden om byen direkte til lufthavnen.