Søg:
mastercard VISA
Orkiderejser
Orkiderejser
Elsebeth Gramstrup Christensen
Rådyrvænget 130
5800 Nyborg
Danmark
work +45 65313025
cell +45 20911019


Rundture i Spanien

 
PilGRIMSRUTEN – FRA BILBAO TIL SANTIAGO DE COMPOSTELA 8 DAGE / 7 NÆTTER
leje bil Baskerlande rundt

Baskerlande

Pilgrimsruten bilbao til Santiago de Compostela
 

Gennem 1.000 år har millioner af pilgrimme gået ad små stier og støvede landeveje gennem de forskelligartede regioner i det nordlige Spanien for at nå frem til disciplen Jacobs grav i Santiago de Compostela. Der er flere ruter, og vi har her valgt en del af den mest benyttede – den franske rute.
Da turen foregår med bil, er der naturligvis afvigelser i forhold til den rute, som pilgrimmene gennem tiderne har foretaget til fods. Turen begynder i Bilbao i Baskerlandet, runder Logroño i La Rioja, fortsætter til Burgos og Leon i Castilien y Leon inden I når til turens højdepunkt, Santiago de Compostela i Galicien.
Rent vejrmæssigt kan denne tur ikke anbefales i vinterhalvåret.

Dag 1 - 2: Bilbao
Ved ankomsten til Bilbao henter I jeres bil og kører til hotellet.
Bilbao er nordkystens største by og samtidig en af Spaniens vigtigste industribyer, hvilket tidligere gav byen ry for ikke at være andet end rygende skorstene og en forurenet flod, hvor man kunne finde alt svømme rundt – undtagen fisk!
Alt det er nu en saga blot. På trods af store områder med lidt triste boligblokke i udkanten af byen skal man ikke lade sig afskrække – den gamle bykerne har meget at byde på, og her finder I mange spor af tidligere tiders storhed og velmagtsdage i blandt andet det flotte Teatro Arriaga, i de nyrenoverede palæer, i den gotiske katedral og det smukke rådhus.
Den helt store attraktion i Bilbao er det verdensberømte Guggenheim-museum, som blev indviet i 1997. Ud over sin store samling af moderne kunst er også selve bygningen – Metalblomsten, som den kaldes – et besøg værd og betegnes som et af det 20. århundredes mest fantastiske arkitektoniske vidundere. Et besøg i Bilbao er ikke fuldendt uden et besøg her!(2 nætter)

Dag 3: Bilbao - Logroño - Burgos (kørsel ca. 270)
Start eventuelt dagens etape med en lille afstikker til byen Gernika, der med Francos bombardement i 1937 blev et symbol på den Spanske Borgerkrigs rædsler.
Nordøst herfor kan I se de forhistoriske klippemalerier i Cueva de Santimamine. Mod syd ligger Gasteiz Vitoria, der har en charmerende gamle bykerne, lækre butikker og dejlige tapasbarer.
Fortsæt herfra via Haro – vinhovedstaden i La Rioja- til Logroño, der er præget af mindesmærker forbundet med pilgrimsrejsen. Er I ved at være klar til frokost, så gør stop i den lille by, Laguardia, der ligger på en lille bivej inden Logrono. Her har Hotel Posada de Mayor de Migueloa en fantastisk restaurant og egen vinkælder. På vej mod Burgos bør I gøre stop i Santo Domingo de la Calzada – endnu en vigtig by på pilgrimsruten.

Dag 4: Burgos
Burgos’ vartegn er den imponerende katedral, der blev påbegyndt i 1221 og hvis kunstfærdige og finurlige udskæringer kan beundres fra det meste af byen.
Andre attraktioner er Arcos de Santa Maria – en del af bymuren fra 1000-tallet og Monasterio de las Huelgas - et nonnekloster fra 1100-tallet, som kun kvinder fra de højeste samfundslag kunne få adgang til.
Overalt i Burgos hyldes byens berømte søn, Rodrigo Diaz de Vivar, også kendt som El Cid, der førte sin egen engagerede kamp mod maurerne.
Nyd byens smukke grønne områder og hyggelige gamle kvarterer. Specielt charmerende er området med gågader mellem floden og den gamle bykerne.

Dag 5: Burgos - Leon (kørsel ca. 205 km)
Fortsæt mod vest gennem højslettens flade landskab og gør stop i byerne Carrion de los Condes og Shahagun, der begge har smukke og interessante bygningsværker. I når nu frem til Leon, der blev grundlagt af romerne.
Byen har været under både visigotisk og maurisk herredømme, hovedstad i Asturien og i et par hundrede år fra omkring år 1035 centrum i det kristne Spanien. Her bør I om eftermiddagen aflægge besøg i Domkirken, hvor I kan nyde de 125 smukke mosaikvinduer, der skaberet fantastisk lys i kirken.
Også Basilica de San Isidoro, der er bygget ind i den gamle bymur og det smukt bemalede Pantheon, hvor Castilien y Leons tidligere konger og dronninger ligger begravet er et besøg værd. Helt nede ved Rio Bernesga ligger Hostal San Marcos, der blev bygget i 1500-tallet som herberg for pilgrimmene på vej til Santiago de Compestelo.

Dag 6: Leon - santiago de Compostela (kørsel ca. 345 km)
Vi foreslår at I tager fra Leon først på formiddagen – der er nogle kilometer, der skal tilbagelægges på dagens etape. Efter ca. 50 km når I frem til Astorga, hvis hovedattraktioner er de gamle, romerske bymure, den kæmpe store domkirke og ikke mindst Gaudis bispepalads fra 1889.
Fortsæt gennem det nu mere bjergrige landskab via den gamle mineby Ponferrada og enten ad hovedvejen til Lugo eller ad den mere autentiske pilgrimsrutes små snørklede veje til Santiago de Compostela.

Dag 7: Santiago de Compostela
Målet er nået – I er nu vel fremme i Santiago de Compo-stela, og det på en anderledes behagelig måde end den farefulde færd tidligere tiders pilgrimme drog ud på. Den helt uovertrufne seværdighed er den imponerende katedral, der er rejst over disciplen Jakobs formodede grav – en kristen helligdom, der i middelalderen kun blev overgået af de hellige steder i Rom og Jerusalem.
Byen har dog andre interessante bygninger som Convento de San Francisco, der siges at være grundlagt af Frans af Assisi og det mere end 1.000 år gamle præsteseminarium, Monasterio de San Mantino Pinario. Desuden er den gamle bykerne, og ikke mindst det lokale marked, utrolig charmerende.

Dag 8: Santiago de Compostela
Så er turen slut og I kører til lufthavnen, hvor bilen afleveres. Alternativt kan I køre tilbage til Bilbao langs kysten. Eller måske tage en udflugt ud til kysten – til Rios Bajas, et flot naturområde med gode strande, og smukke fjorde.