yes Rundture i Portugal
  Søg:
mastercard VISA
Orkiderejser
Orkiderejser
Elsebeth Gramstrup Christensen
Rådyrvænget 130
5800 Nyborg
Danmark
work +45 65313025
cell +45 20911019

Portugal

Portugal flag


De viste ture er til inspiration. Ved forespørgsel kan der gives en pris.
Hovedstad: Lisabon
Sprog: Portugisisk
Valuta: Euro (EUR)
Klima: I det nordvestlige Portugal er klimaet tempereret, i syd er det subtropisk, mens de indre østlige egne ofte har kontinentalt præget klima med markante udsving mellem vinter- og sommertemperaturer.
Religion: Romersk-katolsk
Landareal: 92.080 km2
Pousadas, portvin og historiske byer i nord 9 dage / 8 nætter
Intern ID: 188
guld- og sølvsmedebutikker

kunstskatte fra barokken
keramik
2 nætter Porto.
2 nætter Vila Nova de Cerveira.
2 nætter Guimarães.
2 nætter Douro-dalen

Udforsk alt lige fra bylivet i Porto med de mange portvinskældre, de historiske bygninger i Portugals vugge, Guimarães til de maleriske vinmarker langs Douro-floden.

Med andre ord
en rejse rundt i det historiske og naturskønne Nordportugal's mangfoldigheder - primært med indkvartering på de kendte, historiske Pousadas.

Dag 1: Ved ankomst til Porto lufthavn tager I en taxa til hotellet.

I har den resterende del af dagen plus dagen i morgen til at opleve nogle af Porto's seværdigheder.
Porto, Nordportugals hovedstad, er bygget på Douro-flodens skråninger og er en energisk og livlig handelsby; måske bedst kendt for søfartseventyrernes gyldne epoke og i høj grad for sin vinhandel, specielt portvin.

Byen har en nordeuropæisk stil med massive, mørke granitbygninger, utallige kirker og smalle gader.

Porto byder på rige kunstskatte fra barokken.

Her kan man slentre langs flodbredden i det livlige kvarter, Cais da Ribeira, med butikker og restauranter bygget ind i den tidligere bymur; gå de 225 trin op i Portugals ældste kirketårn Torre do Clérigos;

tage på indkøb i handelsgaderne Rua Santa Catarina og shoppe lokale produkter som sko og keramik, eller i Rua das Flores, hvor man finder mange guld- og sølvsmedebutikker.

Spørg efter flypris i din rejseperiode


Handelsmændenes rute 8 dage / 7 nætter
Intern ID: 190
portvinskældre

Coimbra
Alentejo.
2 nætter Porto.
1 nat Douro-dalen.
1 nat Coimbra.
1 nat Évora.
2 nætter Lissabon.

Oplev det maleriske Nordportugal, de historiske og charmerende byer Coimbra og Evora og storbylivet i Lissabon.

Start ferien i Porto med de mange portvinskældre og gode indkøbsmuligheder, og oplev også de smukke landskaber omkring Douro-floden.

Herfra sættes kursen sydpå gennem de smukke landskaber til byerne Coimbra, hvor I bl.a. finder et af Europas ældste universiteter og Evora, som er hovedby i regionen Alentejo.

Slut af med rigtig storbyferie i hovedstaden Lissabon.

Dette er en tur hvor I kommer rundt i mange af Portugals smukke regioner i landets dejlige natur, historiske bygninger og charmerende byer.

Spørg efter flypris i din rejseperiode


Algarve sol, strand, historie og kultur - HELE ÅRET
Intern ID: 192
kridhvide strande

blide og romantisk
150 kilometer sydvendt Atlanterhavskyst vekslende mellem klippefyldte strækninger afbrudt af små bugter med kridhvide strande og kilometervis af uafbrudt sandstrand.

Det er Algarve i en nøddeskal - et sammensat område, der rummer alt fra det dramatiske og imponerende til det blide og romantiske.

Uanset om I er til en ferie hvor afslapning, sol- og havbadning er hovedformålet eller I er ude på en aktiv ferie med sport eller kultur for øje, så har Algarve noget at tilbyde.

De færreste forbinder Algarve med et område fyldt med historiske monumenter, men det er ikke desto mindre tilfældet.

Med sin strategiske beliggenhed som Europas sydvestlige port til Afrika, har både romerne og maurerne haft hovedkvarter her og følgelig sat sine spor.

Romerne ed de fantastiske ruiner i området ved Vilamoura og senere maurerne, der har sat sig tydelige spor i kultur og arkitektur helt frem til i dag.

Bemærk eksempelvis de specielle skorstene på næsten alle huse på Algarve og de mangfoldige og maleriske kakler; azulejos, der præger og pynter de fleste ældre huse.

Her er faktisk tale om en overset historisk charme ved Algarve.

Spørg efter flypris i din rejseperiode

romerne og maurerne


Azorerne - Et paradis midt i Atlanten
Intern ID: 194
fæstninger, paladser

middelalderkirker
fæstninger
Havet er kongeblåt og skærer sig mange steder dybt ind mellem sort lava og rustrøde klipper, men den dominerende farve på øerne er grøn i alle mulige nuancer i en uspoleret natur, der glider fint sammen med terrasser med vin og saftige marker med græssende kvæg.

Hvidkalkede bondehuse med røde tegl og sjove høje og runde skorstene, måske en knaldrød vindmølle tæt ved en stejl skrænt ned mod havet, hvor en farvestrålende lille fiskerbåd er på vej ind med dagens fangst.

Rislende bække og buldrende vandfald, massevis af grotter, vulkanske kratere med knaldende blå søer, der spejler bjergvæggene og skyernes abstrakte former, og pludselig omkring næste vejsving ser du en uendelighed af blomster.

Små byer med middelalderkirker, og lidt større bysamfund med fæstninger, paladser, kirker og meget velbevarede huse med kunstfærdige udsmykninger.

Velbevaret arkitektur, ofte særpræget og med flere hundrede år på bagen.

Kridhvide bygninger med hjørner samt kanter omkring vinduerog døre i mørke basaltsten, hvis de da ikke er malet røde, grønne eller blå i rene farver.

Glem ikke fotografiapparatet, der er meget at forevige!

Spørg efter flypris i din rejseperiode


Nordportugal
Intern ID: 195
vingårde

oste, kød og fisk
Det uspolerede Portugal findes stadig - ikke mindst nordpå.

Det grønne frodige Nordportugal kaldes ofte for "det ukendte Portugal".


Denne del af landet har nemlig væsentligt færre besøgende end resten af Portugal, og det på trods af, at man her finder en farverig og spændende blanding af både historie, kultur og natur, der skiller sig ud fra de øvrige regioner i Portugal.

Det nordlige Portugal er et malerisk og stærkt kuperet område med små byer og vingårde, hvis ejere holder fast i gamle traditioner.

Her er hyggelige markedspladser med friske grøntsager, oste, kød og fisk, men også husflid og gammeldags håndværk.

Bødkere sidder og laver tønder færdige ved siden af kurvefletterne, mens andre sælger gammeldags legetøj, som de selv har fremstillet i træ og ståltråd - ting
man andre steder i verden kun ser på museer.

Det er i øvrigt en charmerende lille by i en af landets smukkeste dale, som Lima-floden vrider igennem med prægtige gamle vingårde på skråningerne.

En del har været i familiens eje gennem 8-10 generationer.

Spørg efter flypris i din rejseperiode


Madeira den grønne frodige perle - 6 nætter
Intern ID: 193
hedvine

Funchal
Funchal
Madeira har gennem historien været et yndet stop for de søfarende, der her kunne få et tiltrængt hvil inden de videre strabadser over Atlanten.

I dag er det et elsket rejsemål for mange, som holder af den smukke natur og de gæstfrie omgivelser, der indbefatter de gode overnatningsmuligheder og Madeiras overmåde imødekommende indbyggere.

Mest kendt er Madeira for sine hedvine opkaldt efter øen, men ved selvsyn kan man konstatere, at øen har mange andre oplevelser at tilbyde sine gæster:

Naturoplevelser langs de mange vandingskanaler, der forsyner hovedstaden Funchal med vand, delikate madoplevelser både når det gælder fisk og kød, århundrede gamle håndværks-traditioner og en ø, der i høj grad lægger vægt på, at man som turist og gæst skal føle sig velkommen.

På trods af de ret få sandstrande på øen er der rige muligheder for at nyde badelivets glæder ved nogle af øens mange naturlige swimmingpools langs kysten eller i hotellernes mere rolige omgivelser.

Ønskes 5* hotel tillæg på kr 840,-

Pris pr. person fra kr. 5.660,- Fly hotel og billeje
I flyver med Thai Airways.
Flyskatter fra den 2016-06-28 og flyprisen er med afgang den 2016-10-31.
Anden rejseperiode kan selvfølgelig også arrangeres.