Søg:
mastercard VISA
Orkiderejser
Orkiderejser
Elsebeth Gramstrup Christensen
Rådyrvænget 130
5800 Nyborg
Danmark
work +45 65313025
cell +45 20911019

Regler for væsker i håndbagagen


Fra 6. november 2006 indførtes nye regler for mængden af væske, som flypassagerer må transportere i håndbagagen. Der sker ikke ændringer i den indcheckede bagage.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer medbringer i deres håndbagage. Reglerne gælder for alle flypassagerer, der rejser fra EU-lufthavne. EU´s vedtagelse af reglerne skal ses på baggrund af situationen i London den 10. august, hvor britiske myndigheder afslørede planer om at sprænge fly i luften ved hjælp af flydende sprængstof.

Reglerne betyder, at det fremover kun er tilladt at medbringe mindre mængder af væske og flydende stoffer i håndbagagen. Samtidig bliver det nu et krav, at du skal tage overtøjet af og tage bærbare computere og anden strørre elektronik ud af din taske inden sikkerhedseftersynet.

Hvad må jeg medbringe?

Når bagagen pakkes:
I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter)
Du må godt medbringe mere end én beholder i sin håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med rumfang på én liter.

I lufthavnen:
Ved sikkerhedseftersynet skal flypassagererne fremvise de beholdere man medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.
  • Du skal tage dit overtøj af (jakke, frakke mv.), da dette skal screenes for sig selv. Overtøj placeres på båndet før du selv går igennem sikkerhedseftersynet
  • Hvis du medbringer større elektronisk udstyr - f.eks. en bærbar computer - skal dette også screenes for sig selv, og skal derfor tages ud af tasken og lægges på bånden før du går igennem sikkerhedseftersynet
De nye regler omfatter alle lufthavne indenfor EU samt lufthavnene i Norge, Island og Schweiz. Reglerne vil være gældende indtil videre.

Væsker og væskeformige stoffer
Når der i EU-reglerne nævnes væsker, gelé og væskeformige substanser omfatter det mere end f.eks. vand og læskedrikke. Det drejer sig bl.a. om:
  • Væsker som f.eks. vand. juice, saft, suppe og sirup
  • Parfume, barbersprit, eau de cologne o. lign.
  • Delvist flydende stoffer som f.eks. hårshampoo og tandpasta
  • Olier og cremer, f.eks. håndlotion eller solcreme
  • Indholdet i beholdere under tryk, f.eks. deodorant, barberskum o. lign.
  • Blandinger af faste og flydende stoffer
Da væsker og væskeformige stoffer efter EU´s regler kun må medbringes i flypassagernes håndbagage i beholdere, der kan rumme maksimalt 100 milliliter (én deciliter), er det vigtigt, at den enkelte flypassager allerede hjemmefra sikrer, at væsker og væskeformige stoffer i størst muligt omfang er placeret i den indchekede bagage ( i kufferten).

Undtagelse fra reglerne
Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU´s regler. Det drejer sig f.eks. om babymad, medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Man bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du vil fortsat have mulighed for at medbringe væsker og væskeformige stoffer, som er anskaffet efter at man har passeret sikkerhedseftersynet hvis:
  • Det er købt i en butik, hvor man viser sit boarding pas (f.eks. toldfri butikker)
  • Det er købt ombord på et fly fra et EU-luftfartsselskab
Ovenstående varer skal dog opbevares i en forseglet pose helt frem til slutdestinationen.